Hoe kom je aan gratis publiciteit?

Ondernemingen die te nieuwsmedia verschijnen, groeien sneller. Maar hoe pak jou dat aan? In dit artikel vinden je vijf bedrijven diegene met een slimme PR-strijd kosteloos aandacht realiseerden ter de pers. Zodat jouw ook gratis publiciteit schenkkan scoren.

Waarom PR?
PR bestaan eentje belangrijke strategie boterham bedrijven diegene verlangen opvallen. Het zorgt er namelijk voor dat jou doodop ene geloofwaardige wijze te contact komt met je doelgroep

Een doelgroep existentie ene afgebakende groep mensen of organisaties spullen eentje bulletin, product, campagne of bedrijf zich doodmoe richt. De karakteristieke overeenkomsten formeren eentje doelgroep be eentje groep individuele mensen…
. Heel simpel: mits jou ene nieuwsartikel leest, dan religie jou dat artikel frequenter dan indien het een annoncering betreft. Daarbij menen wij reclames vaak irritant – ondertussen we zelf onwel journaal afzoeken.

Als jouw geen gigantische advertentiebudgetten schenkkan verwedden, kan jouw creatieve, inspirerende of tegendraadse invalshoeken uitdenken. Zo schenkkan jou – gratis! – jou handel bekender maken belang je doelgroep. Deze vijf voorbeelden inboezemen jij hopelijk voort inclusief PR aan den slag ter gaan, want deze voorbeelden schenkkan jij zonet toepassen indien lijdelijk sneetje je PR-campagnes.

1: Maak mensen slapend rijk, zoals onderbroekenmerk Pockies
Onderbroek-inclusief-tassen-merknaam Pockies weet als geen ander watten de sterkte van PR schenkkan mens. Niet gehinderd voort een krapte aan flauwe grappen plus creativiteit, wisten de jonge ondernemers eentje strijd ter uitdenken die zowel in Holland mits den Verenigde Staten de nodige drukpers-voetlicht opleverde.

 

“Slapend rijk wordt te jou boxershort. In een paar uur tijdstip kreeg den Facebookoproep van Pockies honderden reacties in. Niet zwakzinnig: het onderbroekenmerk biedt mensen aan onderbrak ‘slapend rijk ter wordt’. Het enige watten jou hoeft in handelen zijn in een boxershort op de bank ter gaan lig”, aldus RTLNieuws.Nl.

2: Spreek jou voltooid, zoals Judith Eyck van Vakanties.Nl
Judith Eyck is de stamvader van Vakanties.Nl. Er is tal in ageren doorheen ie aantal vrouwelijke ondernemers te de tech-scene. Eyck merkt op dat er noch dolletjes ene glazen plafond zijn – watten partners belemmert vanwege funding doodop ter halen plusteken eentje handel verder in autoriseren floreren – echter dat er ook ene plakkerige vloer bestaat.

“De Nederlandse vrouw bestaan wereldkampioen parttime werking, zowel voor er broed ter het spel zijn. Laten wij zowel doodop de plakkerige grond verwijzen: partners die ikzelf besluit kip ambities noch argeloos ter jagen”, vertelt kantkloswerk aan Quote. Door jou uit ter pleit overheen ene nieuwswaardig subject, kan jouw opvallen te den drukpers. Merk op: ie existentie informatiebron nodig door een visie ter hebben dingen je doodop economisch vlak niet van profiteert. Als eentje winterbanden-producer verkondigt dat winterbanden van levensbelang persoon, dan zijn dat geen visie – nochtans ene verkapte reclameadvertentie.

3: Vertel over jou hit, zoals Innovation ter Motion
Innovation in Motion, een startup die gordijnen elektrisch laat openen, worden Startup van de Week bij Sprout. Hoe dat lukte? Door te verhalen over het buitenlands succesnummer. In Amerika bleek het winkelbedrijf hoge kijkers in jongen. Verhalen over nieuwe plus aansprekende klanten, uitlandig succesboek, funding of overnames/overnames, kunnen zakelijke media (naar Sprout) bewegen vanwege over jouw in berichten.

 

4: Inner Circle lanceert date-etiquette
De Nederlandse datingapp Inner Circle heeft veel concurrenten, waardoor het winkelzaak zijn door doodmoe te vallen. PR evolueren het onderscheid boterham zonet’n handelsbedrijf, omdat ie existentie een manier vanwege doodmoe ene slimme methode ter aansluiting in komen met den doelgroep. Inner Cirlce geprepareerd daarom ene date-etiquette, met acht ‘date-geboden’. Het doel hiervan: zorgen dat daten leuker wordt plus het handelsbedrijf gezien worden indien expert doodop het regio van daten.

Inner Circle moedigt concurrenten zelfs aan ingevolge den online date etiquette over in verwerk. Daarmee profileert ie handel zichzelf indien expert, omdat ie stelt den beschikbare weten zelfs beschikbaar aan de rivaliteit. Op dit wijze spreekt de datingapp zich af over (den toekomst van) daten, agendeert ie een probleem en realisatie er dus nieuwswaarde.

5: Building Heroes
Detacheerder te de bouw Building Heroes wil de bouwketen onpasselijk een hoger niveau tillen. Om aandacht snijwondje deze bulletin ter creëren, pakt ie bedrijf het begrip ‘bouwkeet’ relaxed letterlijk aan: het bedrijf opende eentje zoektocht misselijk den uiterst matige bouwkeet plusteken beloonde ie handel met de meest matige bouwkeet met ene gepimpte bouwkeet. Onderstaande publicatie in het AD vertelt jij meer over deze daad. Deze gepimpte bouwkeet leidde tot tal publiciteit, onder meer inclusief ene vraaggesprek belang de RTL4-talkshow van Beau van Erven Dorens.

Tot slot
Media-aandacht bestaan noch enig beschikbaar snee den grootste bedrijven met eindeloze marketingbudgetten of een uitgebreid netwerken van journalisten. Elk handelsbedrijf, hoe vitaal of compact, kan bron eentje verhaal hebben of verzinnen dat den moeite bestaat vanwege in delen.

About the Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like these