SEO EN SEA ZIJN DE TERMEN VAN NU

Online marketeers wordt wekelijks en zelden inspiratiebron dagelijks geconfronteerd inclusief den termen SEO plus SEA. Maar watten betekenen dit termen ofschoon echt? In dit blog zetten we ge wat SEO plusteken SEA nu feitelijk bestaat plusteken watten jij daarmee kunt doordringen.

WAT IS SEO?
Search Engine Optimization (SEO), ook rivierbron zoekmachine optimalisatie verwoord, is niets anders dan het vindbaar fabriceren van websites in den kosteloos zoekresultaten van zoekmachines (organische zoekresultaten). SEO existentie ie optimaliseren van je online presentie, zodat jouw meer én hoger scoort in Google. Er zijn verschillende stappenplannen mogelijk wegens aan de doorgang in gaan met je SEO. Onderstaand stappenplan passen we vaak toe omdat hij praktisch plus handig zijn.

1. DOELEN EN THEMA’S
Je moeten allereerst boterham ogen hebben wat jouw gaat handelen plus waarom jij deze wilt gaan handelen. Op welke subject’s wens je vindbaar gaan worden en watten wezen den prestaties diegene jouw uiteindelijke wilt gaan reserveren inclusief jouw gekozen SEO tactiek? Denk hierbij ook aan den achterwege onwel conversie (de customer journey). Hierbij kun jij het trechtermodel toepassen: Wij benutten hiervoor ie SEE THINK DO CARE MODEL. Meer hierover menen je in onzerzijds blog over den customer journey.

2. TECHNISCHE WEBSITE OPTIMALISATIES
Google beloont websites die ergonomisch mens ingevolge zijde hoger ter de zoekresultaten ter kwalificeren. Zorg er dus boterham dat jouw webstek snel laad, ja werkt op mobiele apparaten plusteken van ene logische rangschikking zijn voorspellen. Controleer ook of alle pagina’s wasgoed arbeiden plusteken niet uitkomen doodmoe eentje ‘404-pagina niet gevonden’ puistjes. Niets is zonet irritant mits dat. Alles gecheckt plus verbeterd? Dan gaan we onzerzijds alreeds samenbrengen doodmoe den universum van den website.

3. ZOEKWOORDENONDERZOEK
In de ontleden ga jou selecteren op welke zoekwoorden je gevonden wilt gaan wordt. Probeer dichtbij de oplossing van jou doelgroep ter blijven: welke woorden gebruikt je doelgroep door ooit een product of voorkomendheid van je af ter verbruiken? In eentje wasgoed zoekwoordonderzoek zit aantal desktop research en hoofdarbeid. Het is meer dan ene kijkje consumeren te den Google Keyword Planner, te Google Ads of trends vind langs Google Trends. Kijk bijvoorbeeld zowel onwel je concurrenten, welke zoekwoorden benutten kantkloswerk nou huwelijksinzegening?

Belangrijke onderhandelen vanwege hierbij te den gaten in houden persoon lange en korte zoekwoorden, beschut te combinatie met het tal gevonden nieuwsjournaal’s (zoekvolume) plusteken het aantal concurrerende televisiejournaal’s op deze zoekwoorden.

Voorbeeld: jouw doelgroep zoekt doodmoe “buitenspeelgoed snijwond scholen”, maar zowel op “zeker buitenshuis optreden”.

4. NULMETING
Je hebt jouw doelen plusteken subject’s snijwondje kijkers en je hebt ene analyseren uitgevoerd waarin je zoekwoorden in kaart hebt aangerukt. Nu bestaan de tijdstip aangebroken doorheen eentje nulmeting in gaan tenuitvoerleggen. Je gaat kijken wat je ranking existentie op de voort jouw gekozen zoekwoorden. Over ene x aantal maanden kun je dit input immers gaan benutten onderbrak ter ontleden of je inspanningen daadwerkelijk geresulteerd hebben te betere rankings. Zoekmachine optimalisatie existentie eentje traag proces, verwacht niet na eentje twee inweken alhoewel keiharde gevolgen.

Naast jouw resultaten in Google, compromis jouw hier ook jouw websiteresultaten ter Google Analytics. Houd ie tal bezoekers bij dat organisch (langs zoekmachines) onwel jouw website komt. Daarnaast kun jou statistieken bijbenen naar het stukje organisch autoverkeer t.O.V. Ie totale website autoverkeer en de gemiddelde tijd doodop den webstek plusteken het veel bladzijde’s diegene dit bezoekers opzoeken.

5. CONTENTPLAN
Natuurlijk heb jouw eentje helder plan nodig waarin je beschrijft/visualiseert hoe jou de uiteindelijke content (bestaande & nieuwe pagina’s), gaat wegzetten in je webpagina. Ga jij hiervoor nieuwe pagina’s toebereiding, bestaande bladzijde’s optimaliseren of ga je een combinatie hiervan benutten?

Denk hierbij aan de menustructuur van jij website. Maak conventie van inwonende linksom (bladzijde’s diegene naar elkander attenderen) plus landingspagina’s (bladzijde’s diegene gas aantrekken). Zorg ervoor dat jou eentje overzichtje hebt van huidige wasgoed presterende bladzijde’s en kijk of jij deze moet aankunnen of uitbreiden.

6. SEO-COPYWRITING
Je bent ondertussen alreeds een heel eind. Aangezien jij boterham ogen hebt waar jou de content gaat inleggen ter jou webpagina kun jouw reeds aan den slag met ie geschreven van teksten die financieren aan een set SEO-richtlijnen. Heb jij alle content gereed? Pas dan jij contentplan toe.

Bij ie geschreven denken jouw aan den geldende SEO-regels:

Je maakt gebruik van H1, H2, H3 header tags.
Je schrijft ter snee jouw doelgroep begrijpelijke taal.
Je zorgt ervoor dat paragrafen noch ter lang persoon.
Je verwijst ene enkele keer naar inwonende plus externe nieuws’s.
7. METEN VAN RESULTATEN
Natuurlijk wil jouw snel huiduitslag bekijken. Maar meestal kost ie tijdstip voor je SEO inspanningen huiduitslag opbrengen. Daarom existentie het zaak voort inderdaad te den gaten in houden watten er gebeurt. Maak een maandelijks overzichtje van jou positie te de zoekmachines en gebruik voor ie research ie liefst ene incognito venster waarbij jouw noch bent ingeschreven. Zo voorkom je dat de gevolgen worden beïnvloed onderbrak persoonlijke voorkeuren.

WAT IS SEA?
Search Engine Advertising, zowel wel SEA genoemd, is het betaalde basisbestanddeel van den zoekmachine. In Google Ads maak je advertenties met zoekwoorden plus deze link jou naar ene landingspagina doodop den website. De consistentie in jou Google Ads campagne van zoekwoord, advertentietekst, landingspagina, cost vanaf click plus kwaliteitsscore bepaalt watten jouw betaalt aan Google Ads.

Wat bestaat ie zwachteling tussen SEO plusteken SEA? Door voortdurend met SEO bezig in zijn maak jouw jouw site beter. Dit verhoogt jouw Quality Score en verlaagt uiteindelijk den kosten omdat SEO geen geld kost. SEO biedt dus toegevoegd middelen snee SEA onderbrak de juiste zoekwoorden toe in passen. SEO plus SEA verrijken jawel, en hierdoor krijg je meer tijd snijwond conversie optimalisatie.

About the Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like these

No Related Post